Mortens aften · Feast of saint Martin Saturday 10th November

Gås på menuen · Goose on the menu. 4 retter (courses) 445 ,-

Morten eller Martin som han oprindeligt hed (år 300 efter kristi fødsel). Lang historie.. men moralen er ..

 

Ville ikke være biskop
Han fik et så godt ry, at befolkningen i Tours ville vælge ham til biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Da byens indbyggere kom for at udnævne ham til biskop, gemte han sig i en gåsesti. Gæssene brød sig ikke om besøget, og de skræppede op og afslørede derved Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen. Som hævn foranstaltede Martin, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst én gås og spise den på den dag, hvor Martin blev afsløret. Sådan fik Martin sin hævn over de åbenmundede gæs.

 

Martin was not friendly with the geese or vice versa…

Did not want to become Bishop
The goose became a symbol of St. Martin of Tours because of a legend that when trying to avoid being ordained bishop he had hidden in a goose pen, where he was betrayed by the cackling of the geese. St. Martin’s feast day falls in November, when geese are ready for killing.