Admiralgade 26

Det sker · news





After tasting Champagne dinner



The Champagne tasting at Ved Stranden 10 at 5pm followed by dinner at Admiralgade 26

 

28th at 5 pm. Usual set up, with an extra layer. Our champagne house Éliane Delalot is coming to participate in the tasting!

 

And there is more !

 

After the tasting we will host a Champagne dinner at Admiralgade 26.

Jérôme son of Éliane will join us with a few of his wines and we will add some extra numbers fitting the room and food.

 

The menu:

 

Price 1.000,- · reservations please call Admiralgade 26 · 3333 7973 or restaurant@admiralgade26.dk

 

Oysters “Limfjord” · caviar · kohlrabi

Les Dionysiaques · Éliane Delalot

 

Hake · smoked marrow · citrus

Côte de Bechalin 2008 · Roses de Jeannne

 

Sweetbread · lobster bisque · endive

Millésime 2013 · Éliane Delalot

 

Cheese serving of Livarot

Facimile · Jérôme Prevost





Goose_FB


Mortens aften · Feast of Saint Martin 10th of November



Gås på menuen · Goose on the menu. 3 retter (courses) 450,-

Morten eller Martin som han oprindeligt hed (år 300 efter kristi fødsel). Lang historie.. men moralen er ..

 

Ville ikke være biskop
Han fik et så godt ry, at befolkningen i Tours ville vælge ham til biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Da byens indbyggere kom for at udnævne ham til biskop, gemte han sig i en gåsesti. Gæssene brød sig ikke om besøget, og de skræppede op og afslørede derved Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen. Som hævn foranstaltede Martin, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst én gås og spise den på den dag, hvor Martin blev afsløret. Sådan fik Martin sin hævn over de åbenmundede gæs.

 

Martin was not friendly with the geese or vice versa…

Did not want to become Bishop
The goose became a symbol of St. Martin of Tours because of a legend that when trying to avoid being ordained bishop he had hidden in a goose pen, where he was betrayed by the cackling of the geese. St. Martin’s feast day falls in November, when geese are ready for killing. 





ADMG26_SVAMP


11. OKT · Vildt Aften · Game Night (the ones with feathers and hooves)



Menu til sidst på siden · Please scroll for menu

 

Claus & Søren begik en genial kogebog; Hu-Hej, Vilde dyr ! En kogebog om frygt, udmattelse, overgivelse – og livets lyksalighed.

 

Denne aften er i deres ånd.

 

Vi har fundet et hav af Nordrhone vine frem, det vil sige Syrah, peber, tobak og efterår. Køkkenet har forberedt 6 retter og vi har været i skoven.

 

Tidspunktet bestemmer du, men et forslag kunne være at starte til Onsdagssmagning kl. 1700 på Ved Stranden 10 og herefter finde vej (40 meter).

 

In English:

Søren & Claus made a majestic cook book: “Hu-Hej, Vilde dyr!” A cook book about fear, exhaustion, surrender – and the shire happiness of life. 

 

This evening is a homage to them.

 

We have collected a copious amount of North Rhone wines, which means Syrah, pepper, tobacco and the scent of autumn. The Kitchen have prepped 6 dishes and we have been to the forrest. 

You decide when to come, but a suggestion could be to start at Ved Stranden 10 for our Wednesday tasting at 5 pm.

 

Pris · Prices:

3 retter (dishes) 450,- · 6 retter (dishes) 750,-

Vin · Wine: A la carte eller menu (pairing)

 

Reservation: 3333 7973

 

MENU:

Dådyr Carpaccio ·  røget marv fedt

Deer Carpaccio · smoked marrow fat

 

Vildt bouillon · koji ·  æg · syltede svampe

Game bouillon · koji · egg · pickled mushrooms

 

Takaki af krikand · umeboshi

Takaki of teals · umeboshi

 

Confiteret gås · jordskokke sauce · svampe

Confit of Goose · Jerusalem archistoke sauce · mushrooms

 

Gråandebryst · beder · kirsebærchutney

Mallard · beets · cherry chutney

 

Chokolade · kastanje · bær

Chocolate · chestnuts · berries 





vinmarked_FACEBOOK


Vinmarked i Boldhusgade 18. juni · Wine Market in Boldhusgade 18th of June



Et vinmarked i Boldhusgade med 20 vinbønder, en grill og en trio. Indgang fra Ved Stranden 10. Fri entré (depositum for glas). Både Admiralgade 26 og Ved Stranden 10 holder åbent, med sær menu.

 

A Wine market in Boldhusgade with 20 winemakers from Austrua, a grill and a trio. Entrance from Ved Stranden 10. Free admission (deposit for tasting glass). Both Admiralgade 26 and Ved Stranden 10 will be open on the day.

 

Stay focused at the facebook > 

 

Deltagere / Participants :
Fred Loimer
Fuchs & Hase
Martin Arndorfer
Christoph Hoch
Rainer Wess
Peter Veyder-Malberg
Fidesser
Mg Sol – Michael Gindl
Jutta Ambrositsch
Velich
Pittnauer
Claus Preisinger
Rennersistas
Gut Oggau
Meinklang
Christian Tschida
Moric
Weninger
Sepp Muster
Andreas Tscheppe
Werlitsch
Strohmeier
Kalé
Zalto Denk’art

 

 





terrace


Morgenmad på Terrassen · Breakfast at the terrace



Når solen står op over Slotsholmen, er vi på terrassen ud for Ved Stranden 10. Med morgenmad, ekstranumre og det velkendte fra Admiralgade 26. Enkelte nødvendighedder serveres kun i restauranten. Til gengæld har vi Jonas’ Eggs Benedict på menuen, har bagt Brioche, dagens kage og ikke mindst kølet champagnen..

 

På terrassen fra 0900 – 1200 og i restauranten fra kl. 0800

 

When the sun rises over ”The Castle Islet”, you will find us at the terrace in front of Ved Stranden 10. With breakfast, encores and the well known from Admiralgade 26. A few necessities is still only served at the restautant. However to enrich life we got Jonas’ Eggs Benedict, brioche bread, today’s pastry and remembered the Champagne..

 

At the terrace from 9am – midday and at the restaurant from 08 am.

 





nye sider


Nye sider af os selv · New features



De flittige læser vil se at vi har tilsat to nye sider på vores hjemmeside. Hverdagsmad, der giver dig indblik dagens ret på ugebasis. Mandagsfilm, hvor vi skriver løst og fast om serveringer og filmvalg.

 

Desuden er vi begyndt i klassisk dagbogsform at skrive om os under om os

 

The observant witness, will already have noticed that we have published two new pages on our website. Plat du Jour, which gives you current updates on what we are serving. Monday Movie Nights, gives you film choices and dishes for our features served every fortnight.

 

Furthermore, we have recommenced writing about us in personal journal form in the sub page called about us. It’s in Danish, which will give you a reason to study the natives or have a good laugh putting in to a translate engine..





plakat_fb


Julemarked · Christmas Market Boldhusgade 18. dec 11 – 17



Julemarked den 18. dec

 

15 stader i mellem Restauranten og Vinbaren, gode venner fra nær og fjern. Skønsang og en trio. Varmt og koldt. Den næstsidste gave. Juleklip i børnehøjde. For mere gå til begivenheden på facebook >

 

Restauranten er åben og serverer guleærter med medister til frokost. Og en fem retters menu til aften som I kan plukke i.

 

Christmas Market 

 

15 good friends in Boldhusgade between the Restaurant and the Wine Bar. Chanson and a trio. Hot and cold. The almost last present. Scissor and paper for children. For more (in Danish, ask your local friendly friend) go to event on  facebook >

 

The Restaurant is open for lunch and will a traditional local dish. In the evening we have prepped a 5 course menu for you to choose from.

 





cellar


Smagning fra Arkivet · Tasting from the archive · 26. november



Admiralgade 26 åbner Ved Stranden 10’s arkiv. Hvilket betyder ældre årgange, vine du ikke vidste vi havde eller kun åbnes når ejerne er tæt på flasken. I løbet ugen lægger vi vinene op og byder op til dans, modtager udfordringer og i det hele taget inviterer indenfor.

 

Reservation foretages på +45 3333 7973
Pris 1000,- generøst med vin og fem retters menu.

 

Admiralgade 26 opens Ved Stranden 10’s archive. Which means old vintages, wines you did not know we had or wines rarely opened without the owners present. During the week we will post wines, accept challenges and welcoming you.

 

Reservations by phone +45 3333 7973
Price 1000,- generous amounts of wine and five course dinner.






« Tilbage