Admiralgade 26

Det sker · news





Julemarked i Boldhusgade den 9. december



A Christmas Market in all it’s glory, find your favorite local Dane and tag along, or simply show up.

 

Julen har igen indfundet sig i rette tid , i passende mængde og med et rettidigt varsel.

Søndag den 9. december åbner vi hjørnerne og indretter os behageligt i Boldhusgade fra enden til anden, vanen tro.

 

Vi har inviteret gode venner og mange har sagt ja. Vi glæder os.

 

Det velkendte vil blive serveret både inde og ude, tilsat kor og andre musikanter. Ved Stranden 10 holder juleklip for alle aldre. Serverer glöggen og æbleskiven. Admiralgade 26 inviterer indenfor til frokost, både ude og inde.

 

Begivenheden bliver løbende opdateret med flere stadeholdere, musikere og lidt mere jul.

 

Stadeholdere dags dato:
AKIKO KEN MADE · akikokenmade.dk · Snedkere
BARLEY WINE · Øl
CUB COFFEE · Gadens centrum
MIKKEL FRIIS HOLM · friis-holm.dk · Chokolade
HAHNEMANNS KØKKEN· hahnemannskoekken.dk
HEGNSHOLT ÆG · hegnsholt.net · Fødevare
LA DISPENSA (Il Buco)· Ladispensa.dk · Italiensk Alimentari
KALÉ · Wienerlikør
KARIN CARLANDER · karincarlander.dk · Væveri
LOUISE GAARMANN · louisegaarmann.dk · Keramiker
MASSAROSA OLIVENOLIE
PERCEVAL KNIVE · perceval-knive.dk
PETER SVENNINGSEN · Chokolade
ROULLETE RUSSE · rouletterusse.dk · Forlag
RØGERI HINDSHOLM · røgerihindsholm.dk
SING TEHUS · Singtehus.dk
SORT OF COAL · sortofcoal.com
STORK CONCEPTS · Spiritus
TASJA P · tasjaceramics.com · Keramiker
TINA RATZER · Ratzer.dk · håndværk
TINE JOLANDER · jolander.dk · Julen er reddet

 

 






Mandagskøkken den 26. november med besøg fra Apulien (Puglia)



Mandag den 26. november afholder vi vores første Mandagskøkken. Mandagskøkkenet er sidste ben i vores Mandags triumvirat, bestående af film, samtale og køkken.

 

Vi starter klokken 1900 ved fællesborde, rigeligt at spise og altid til deling. Vin i rette mængder efter behov og ikke mindst den fælles samtale. Uformelt og altid med gæsteoptræden.

 

Vores første aften bliver med gode venner fra Masseria Schiuma. En gammel olivengård, der med sindig hånd, ro og ånd er blevet omdannet til et magisk gæstehus, med plads og højt til loftet. (masseriaschiuma.com)

 

Glæd jer til fantastiske egnsretter fra Apulien, medbragte råvare og hurtige kapable hænder. Tilsat passende temperament og musik.

 

Menuen er under opsejling og bliver offentliggjort indenlænge, med mulighed for opgraderinger og nødvendige indfald.

 

Menu 400,-

 

Bordbestilling: 3333 7973 eller restaurant@admiralgade26.dk






Mortens aften · Feast of saint Martin Saturday 10th November



Gås på menuen · Goose on the menu. 4 retter (courses) 445 ,-

Morten eller Martin som han oprindeligt hed (år 300 efter kristi fødsel). Lang historie.. men moralen er ..

 

Ville ikke være biskop
Han fik et så godt ry, at befolkningen i Tours ville vælge ham til biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Da byens indbyggere kom for at udnævne ham til biskop, gemte han sig i en gåsesti. Gæssene brød sig ikke om besøget, og de skræppede op og afslørede derved Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen. Som hævn foranstaltede Martin, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst én gås og spise den på den dag, hvor Martin blev afsløret. Sådan fik Martin sin hævn over de åbenmundede gæs.

 

Martin was not friendly with the geese or vice versa…

Did not want to become Bishop
The goose became a symbol of St. Martin of Tours because of a legend that when trying to avoid being ordained bishop he had hidden in a goose pen, where he was betrayed by the cackling of the geese. St. Martin’s feast day falls in November, when geese are ready for killing. 






Vores første samtale · Med Jørgen Leth 1. oktober 2018 klokken 18:30



Vores første samtale bliver med Jørgen Leth. Det glæder vi os til. Vi har trykt en avis med Jørgens digte, en Forårsdag i helvede og K.E. Løgstrups forståelse af samtalen. Vi kommer til at samtale om alt det væsentlige og vi kommer til at spise og drikke godt.

 

Østers & Chablis · Svampe og Jomfruhummer haler · En gris fra Spanien · Oste · Bourgogne · Colli Tortonesi · Portvin

 

Brian Nygaard vil føre os i den rigtige retning og vi starter klokken 18:30.

 

Aftenen bliver på dansk og vi forventer at du har noget på hjertet. Vi sidder ved fælles borde. Prisen er 500,- med mulighed for tilkøb af mere vin. Du melder dig til ved at skrive til os på restaurant@admiralgade26.dk eller kigger forbi. Så kan du også for din avis med.

 

 

HVORFOR ?

 

Et ikke uvæsentligt supplement til det at være til. Og selvfølgelig til maden, vinen og en film i ny og næ.

 

“Tillid i elementær forstand hører enhver samtale til. I den blotte samtale udleverer man sig, hvilket viser sig i, at der i og med selv tiltalen stilles en bestemt fordring til den anden. Ikke sådan at forstå – hvad fordringen angår – at den blot skulle gå ud på at få svar på det, man siger….

 

Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker…

 

Men det kan også forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej…”

 

K.E. Løgstrup






Wine Makers Dinner on the 26th of September



Wine makers dinner & Wednesday tasting

On the 26th of September, we host a visit by Dr. Tom Drieseberg from Weingut Wegeler in Mosel and Rheingau. Besides Wegeler, Tom is also the man behind Weingut Krone in Asmanhausen. This gives us the opportunity to visit heritage and saveur beautiful dry and sweet rieslings as well as legendary spätburgunder.

Our regular Wednesday tasting kicks off at 17:00 as usual, with four wines. Three we know of and one surprise.

The Wine Makers Dinner will start at 2000 at our Elephant Admiralgade 26. 5 course dinner and the following wines:

2013 Geisenheimer Rothenberg Sekt

2013 Geheimrat “J”
2008 Geheimrat “J”

2014 Winkler Jesuitengarten GG
2014 Geisenheimer Rothenberg GG

2008 Assmanhausen Höllenberg Weingut KRONE
2008 JUWEL (JEROBOAM) Weingut KRONE

1983 Bernkasteler Doctor Spätlese

2015 Bernkasteler Doctor BA

Price is 1.050,-

Please sign up for the dinner, by writing us on Facebook, email: restaurant@admiralgade26.dk or call us 33 33 79 73.






Påske · Easter @ Admiralgade 26



Påsketider  · Easter hours

Torsdag 29. marts · 1130 – 2400
Fredag 30. marts · 1130 – 2400
Lørdag 31. marts · 1000  – 2400
Mandag 02. april · Lukke / Closed

 

Torsdag – Lørdag / Thursday – Saturday:

Påskemenu til frokost og aften, sammen med a la carte
Easter menu for lunch and evening, a long side our a la carte.

 

Blæksprutte · pocheret æg · harissa
Squid · poached egg · harissa

 

Påskelam
Easter lamb

 

Citrontærte
Lemon tart

 

395 ,-

 

 






After tasting Champagne dinner



The Champagne tasting at Ved Stranden 10 at 5pm followed by dinner at Admiralgade 26

 

28th at 5 pm. Usual set up, with an extra layer. Our champagne house Éliane Delalot is coming to participate in the tasting!

 

And there is more !

 

After the tasting we will host a Champagne dinner at Admiralgade 26.

Jérôme son of Éliane will join us with a few of his wines and we will add some extra numbers fitting the room and food.

 

The menu:

 

Price 1.000,- · reservations please call Admiralgade 26 · 3333 7973 or restaurant@admiralgade26.dk

 

Oysters “Limfjord” · caviar · kohlrabi

Les Dionysiaques · Éliane Delalot

 

Hake · smoked marrow · citrus

Côte de Bechalin 2008 · Roses de Jeannne

 

Sweetbread · lobster bisque · endive

Millésime 2013 · Éliane Delalot

 

Cheese serving of Livarot

Facimile · Jérôme Prevost






Mortens aften · Feast of Saint Martin 10th of November



Gås på menuen · Goose on the menu. 3 retter (courses) 450,-

Morten eller Martin som han oprindeligt hed (år 300 efter kristi fødsel). Lang historie.. men moralen er ..

 

Ville ikke være biskop
Han fik et så godt ry, at befolkningen i Tours ville vælge ham til biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Da byens indbyggere kom for at udnævne ham til biskop, gemte han sig i en gåsesti. Gæssene brød sig ikke om besøget, og de skræppede op og afslørede derved Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen. Som hævn foranstaltede Martin, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst én gås og spise den på den dag, hvor Martin blev afsløret. Sådan fik Martin sin hævn over de åbenmundede gæs.

 

Martin was not friendly with the geese or vice versa…

Did not want to become Bishop
The goose became a symbol of St. Martin of Tours because of a legend that when trying to avoid being ordained bishop he had hidden in a goose pen, where he was betrayed by the cackling of the geese. St. Martin’s feast day falls in November, when geese are ready for killing. 






11. OKT · Vildt Aften · Game Night (the ones with feathers and hooves)



Menu til sidst på siden · Please scroll for menu

 

Claus & Søren begik en genial kogebog; Hu-Hej, Vilde dyr ! En kogebog om frygt, udmattelse, overgivelse – og livets lyksalighed.

 

Denne aften er i deres ånd.

 

Vi har fundet et hav af Nordrhone vine frem, det vil sige Syrah, peber, tobak og efterår. Køkkenet har forberedt 6 retter og vi har været i skoven.

 

Tidspunktet bestemmer du, men et forslag kunne være at starte til Onsdagssmagning kl. 1700 på Ved Stranden 10 og herefter finde vej (40 meter).

 

In English:

Søren & Claus made a majestic cook book: “Hu-Hej, Vilde dyr!” A cook book about fear, exhaustion, surrender – and the shire happiness of life. 

 

This evening is a homage to them.

 

We have collected a copious amount of North Rhone wines, which means Syrah, pepper, tobacco and the scent of autumn. The Kitchen have prepped 6 dishes and we have been to the forrest. 

You decide when to come, but a suggestion could be to start at Ved Stranden 10 for our Wednesday tasting at 5 pm.

 

Pris · Prices:

3 retter (dishes) 450,- · 6 retter (dishes) 750,-

Vin · Wine: A la carte eller menu (pairing)

 

Reservation: 3333 7973

 

MENU:

Dådyr Carpaccio ·  røget marv fedt

Deer Carpaccio · smoked marrow fat

 

Vildt bouillon · koji ·  æg · syltede svampe

Game bouillon · koji · egg · pickled mushrooms

 

Takaki af krikand · umeboshi

Takaki of teals · umeboshi

 

Confiteret gås · jordskokke sauce · svampe

Confit of Goose · Jerusalem archistoke sauce · mushrooms

 

Gråandebryst · beder · kirsebærchutney

Mallard · beets · cherry chutney

 

Chokolade · kastanje · bær

Chocolate · chestnuts · berries 






Vinmarked i Boldhusgade 18. juni · Wine Market in Boldhusgade 18th of June



Et vinmarked i Boldhusgade med 20 vinbønder, en grill og en trio. Indgang fra Ved Stranden 10. Fri entré (depositum for glas). Både Admiralgade 26 og Ved Stranden 10 holder åbent, med sær menu.

 

A Wine market in Boldhusgade with 20 winemakers from Austrua, a grill and a trio. Entrance from Ved Stranden 10. Free admission (deposit for tasting glass). Both Admiralgade 26 and Ved Stranden 10 will be open on the day.

 

Stay focused at the facebook > 

 

Deltagere / Participants :
Fred Loimer
Fuchs & Hase
Martin Arndorfer
Christoph Hoch
Rainer Wess
Peter Veyder-Malberg
Fidesser
Mg Sol – Michael Gindl
Jutta Ambrositsch
Velich
Pittnauer
Claus Preisinger
Rennersistas
Gut Oggau
Meinklang
Christian Tschida
Moric
Weninger
Sepp Muster
Andreas Tscheppe
Werlitsch
Strohmeier
Kalé
Zalto Denk’art

 

 






Morgenmad på Terrassen · Breakfast at the terrace



Når solen står op over Slotsholmen, er vi på terrassen ud for Ved Stranden 10. Med morgenmad, ekstranumre og det velkendte fra Admiralgade 26. Enkelte nødvendighedder serveres kun i restauranten. Til gengæld har vi Jonas’ Eggs Benedict på menuen, har bagt Brioche, dagens kage og ikke mindst kølet champagnen..

 

På terrassen fra 0900 – 1200 og i restauranten fra kl. 0800

 

When the sun rises over ”The Castle Islet”, you will find us at the terrace in front of Ved Stranden 10. With breakfast, encores and the well known from Admiralgade 26. A few necessities is still only served at the restautant. However to enrich life we got Jonas’ Eggs Benedict, brioche bread, today’s pastry and remembered the Champagne..

 

At the terrace from 9am – midday and at the restaurant from 08 am.

 






Nye sider af os selv · New features



De flittige læser vil se at vi har tilsat to nye sider på vores hjemmeside. Hverdagsmad, der giver dig indblik dagens ret på ugebasis. Mandagsfilm, hvor vi skriver løst og fast om serveringer og filmvalg.

 

Desuden er vi begyndt i klassisk dagbogsform at skrive om os under om os

 

The observant witness, will already have noticed that we have published two new pages on our website. Plat du Jour, which gives you current updates on what we are serving. Monday Movie Nights, gives you film choices and dishes for our features served every fortnight.

 

Furthermore, we have recommenced writing about us in personal journal form in the sub page called about us. It’s in Danish, which will give you a reason to study the natives or have a good laugh putting in to a translate engine..






Julemarked · Christmas Market Boldhusgade 18. dec 11 – 17



Julemarked den 18. dec

 

15 stader i mellem Restauranten og Vinbaren, gode venner fra nær og fjern. Skønsang og en trio. Varmt og koldt. Den næstsidste gave. Juleklip i børnehøjde. For mere gå til begivenheden på facebook >

 

Restauranten er åben og serverer guleærter med medister til frokost. Og en fem retters menu til aften som I kan plukke i.

 

Christmas Market 

 

15 good friends in Boldhusgade between the Restaurant and the Wine Bar. Chanson and a trio. Hot and cold. The almost last present. Scissor and paper for children. For more (in Danish, ask your local friendly friend) go to event on  facebook >

 

The Restaurant is open for lunch and will a traditional local dish. In the evening we have prepped a 5 course menu for you to choose from.

 






Smagning fra Arkivet · Tasting from the archive · 26. november



Admiralgade 26 åbner Ved Stranden 10’s arkiv. Hvilket betyder ældre årgange, vine du ikke vidste vi havde eller kun åbnes når ejerne er tæt på flasken. I løbet ugen lægger vi vinene op og byder op til dans, modtager udfordringer og i det hele taget inviterer indenfor.

 

Reservation foretages på +45 3333 7973
Pris 1000,- generøst med vin og fem retters menu.

 

Admiralgade 26 opens Ved Stranden 10’s archive. Which means old vintages, wines you did not know we had or wines rarely opened without the owners present. During the week we will post wines, accept challenges and welcoming you.

 

Reservations by phone +45 3333 7973
Price 1000,- generous amounts of wine and five course dinner.






« Tilbage