om os

Admiralgade 26

Om os

 

Vinteren 2016/2017

 

Kære Teis

 

Det er et stykke tid siden jeg har skrevet. Håber at du kan holde trit med rotationen og livet generelt.

Her har vi det godt. Jeg lovede at skrive til dig, når vi havde billeder på hjemmesiden. Det har vi nu, vi har også ændret vores mandagsmad hele ugen til hverdagsmad eller som de siger i Paris “Plat du Jour”. Retterne skifter hverdag og kan bedst beskrives som husmandskost fra hele verden eller en pludselig indskydelse · impuls · lyst.

 

Kan du huske at vi talte om et bageri ? Vi er ikke helt der endnu, men vi laver nogle fine brød nu, hvilket vores morgengæster er rigtig glade for.

 

Vi har også fået vores filmaftner i kikkerten, den første film vises på mandag og herefter hveranden mandag året rundt. Tematisk menu serveres og vi satser på at få kuratorer på, så vi nærmest kan kalde det en salon i ny og næ.

 

Jeg skal også huske at sige fra min mor, at hun er meget stolt. De skriver om os i Australien, USA, på den anden side af sundet og lige om hjørnet. jeg har sat et par links nederst på siden.

 

Jeg lover at skrive lidt oftere, hils omkring dig og hold skruen lige der, hvor der er behov.

 

 

 

Sommeren 2016

 

Kære Teis

 

Så blev der lidt ro. Vores fotograf er i fuld gang, så billeder er også på vej.

 

Du får hermed lidt baggrund og løse tanker i form af passager, som det står dig frit for at anvende.

 

Admiralgade 26 udsprang af endnu et fredet hjørne tæt på Ved Stranden 10, et solstrejf og en følelse af rummelighed. Rejsen startede april sidste år og kulminerede i sommerferien i år med et velkommen hjem-brev i august. Som på Ved Stranden 10 startede rejsen i dialog med beboerne i huset og lokalernes historie. For Admiralgade 26 blev udgangspunktet 1910, hvor rummet blev til i dets nogenlunde nuværende form med sænkning af etagedækket, nye vinduer og overdækning af den gamle gård, hvor vores køkken nu befinder sig.

 

1910 blev også omdrejningspunktet for dialogen med det moderne – i samtiden, så vel som i nutiden. Rainer Maria Rilke skrev Malte Laurids Brigges optegnelser i 1910. Læsning heraf blev til en avis, hvor der bl.a. også blev plads til et par J.P. Jacobsen breve, Jørgen Leths syn på cykling, et sæt nyttesløse betragninger og andre nødvendigheder.

 

Arkitekturen tog os til Faaborg Museum, Kaare Klint og Carl Petersen. Vi dvælede ved Kunstindustrimuseet og i særdeleshed udstillingen “Learning from Japan”. Vi forstod Thorvald Bindesbølls vigtighed og læste, at han boede på 2. sal under hans tid på akademiet. Vi opdagede Hammershøi på ny. Både Svend og Vilhelm. Vi fandt glæden ved strøgne vægge og duften af linolie. Vi værdsatte det gode håndværk og gjorde det til et fikspunkt for vores arbejde. Vi gik i rette med historicismen med Rietveld, Donald Judd og Prouvé. Vi lod os rive med af dansk keramik fra førnævnte Svend, Gerd Hiort Petersen, Ann Linnemann, Hans Vangsø – kære Hans, Anne Fløche og flere andre. Så Akiko dreje træ og Teis og Rasmus i snedkerværkstedet. Blev ydmyge over arbejdet på Hans Knudsen Instituttet og lattermilde og lykkeligelige over naverne Jens Emil og Ivan.

 

Alt i alt med henblik på at skabe et rum og en tilværelse, hvor vi nu kan lukke lyset ind til morgenmad på dansk og japansk; med avisen, roen og det uformelle møde. Hvor vi kan rydde bordet og lægge dug på til frokost. Hvor man er velkommen hele dagen. Hvor det offentlige og private smelter sammen. Hvor man kan spise dagens ret, fra Biksemad til Kebab, med en god serviet samtidig med at andre spiser 8 retter og siger nææh!

 

Dagens ret kunne også beskrives som Ved Stranden 10’s Mandagsmad, der er flyttet ind i Admiralgade 26 og nu har spredt sig til resten af ugens dage. Samme tilgang, men med egne blus og køleboks.

 

Admiralgade 26 er et ønske om at være til stede uden andet formål end som så, et sted at udholde jordens rotation, møde folk i øjenhøjde, glæde sig over godt håndværk, bevare eller genfinde roen og ikke mindst mødes. Lade sig udfordre, fordybe sig i husets avis, vores salonaftener og en god film, der finder vej til os, når dagene bliver kortere.

 

Vi åbner kl. 0800 og lukker ved midnat i hverdagene, inviterer til frokost om lørdagen kl. 1200 og bliver til midnat.

 

Menuer fremgår altid af hjemmesiden, reservationer på telefon 3333 7973. Vores hjemmeside vil snart have billeder. Når vores saloner starter, skriver vi igen.

 

Menuen

…er delt i tre: Morgenmad, frokost og aften. Hvor dagens ret også er at få i ulvetimen mellen frokost og aften.

Inspirationen trækkes fra det lokale, Asien, middelhavet og alt, hvad vi selv godt kan lide at spise. Gode råvarer. Andehjerte og kirsebær, bouillabaisse, onglet, multe, rødspætte, sæsongrønt, targetes, portulak og alverdens krydderier. I køkkenet står Jonas Hillgaard med gode erfarne og unge kræfter omkring sig.

 

Juicen er presset. Øllet skummende. Vinene er hovedsageligt husvine – alvorligt ment- fra Glug Glug og Pip Pip over Balhausz til Weitenberg og det, der er værre. Pinot Noir, Blaufränkisch, Fendant, Riesling, Chardonnay og meget mere. Desuden kaffe, sherry, whiskey, pastis osv.

 

Velkommen!

 

Artikler og Skriverier fra andre:

 

· MUNCHIES

· Wall Street Journal PDF

· Gourmet Traveller

· Tante Berlingerne

· En rar Nordmand

· Euroman · Kongstad